5 pomysłów na zdrową i niskokaloryczną kolację!

5 pomysłów na zdrową i niskokaloryczną kolację!

95215
PODZIEL SIĘ

Sałatka ze szpinaku z truskawkami i mozarellą

Jest to danie niskokaloryczne, które swoim smakiem zadowoli nawet najbardziej wybrednych smakoszy.

Składniki: świeży szpinak w liściach, 1 szklanka truskawek, ser mozarella, suszona bazylia, drobno pokrojone pistacje, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki soku ze świeżo wyciśniętej cytryny, przyprawy do smaku: sól, pieprz ziołowy lub cytrynowy

Sposób przygotowania: Szpinak umyć i osuszyć. Jeżeli liście są duże możemy porwać je na mniejsze kawałki. Umyte i pozbawione szypułek truskawki kroimy na 4 części. Liście szpinaku kładziemy w miseczce i posypujemy pieprzem solą i skrapiamy oliwą z oliwek. Do tak przygotowanego szpinaku dodajemy pokrojone truskawki i kawałki mozarelli obtoczone wcześniej w bazylii. Całość posypujemy pistacjami. Sałatkę można jeść z dodatkiem sosu lub octu balsamicznego.

Zobacz także: co można jeść wieczorem 

1 KOMENTARZ

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.