Sałatka ze szpinaku z truskawkami i mozarellą
Jest to danie niskokaloryczne, które swoim smakiem zadowoli nawet najbardziej wybrednych smakoszy.
Składniki: świeży szpinak w liściach, 1 szklanka truskawek, ser mozarella, suszona bazylia, drobno pokrojone pistacje, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki soku ze świeżo wyciśniętej cytryny, przyprawy do smaku: sól, pieprz ziołowy lub cytrynowy
Sposób przygotowania: Szpinak umyć i osuszyć. Jeżeli liście są duże możemy porwać je na mniejsze kawałki. Umyte i pozbawione szypułek truskawki kroimy na 4 części. Liście szpinaku kładziemy w miseczce i posypujemy pieprzem solą i skrapiamy oliwą z oliwek. Do tak przygotowanego szpinaku dodajemy pokrojone truskawki i kawałki mozarelli obtoczone wcześniej w bazylii. Całość posypujemy pistacjami. Sałatkę można jeść z dodatkiem sosu lub octu balsamicznego.
Zobacz także: co można jeść wieczorem
co za głupota z tym nie jedzeniem po 18stej. ludzie nadal w to wierzą?
super pomysł na placki z dyni, zrobiłam przed chwilą. Zjadłam z serkiem lekkim bieluch. Wspaniałe danie 🙂