Jak przygotować płatki owsiane błyskawiczne?

, Tagi , ,

Dietetycy jednoznacznie wskazują, że zdrowa dieta powinna opierać się na złożonych węglowodanach i błonniku. Składniki te potrafią zaspokoić na długo głód. Jak również nie dopuszczają do sytuacji, że człowiek miewa napady wilczego głodu, co w praktyce oznacza nagły spadek cukru we krwi. Takim produktem, który zawiera w sobie te dwa elementy są płatki owsiane błyskawiczne. Płatki owsiane to doskonały pomysł na śniadanie, dla wszystkich, którzy troszczą się o swoje zdrowie i szczupłą sylwetkę. Są zdrowe i dodatkowo zawierają potrzebne elementy odżywcze. Poprawiają wygląd skóry, włosów i regulują przemianę materii.

Jak przygotować płatki owsiane?

Jest mnóstwo sposobów na to by przygotować smaczne i pożywane danie z płatków błyskawicznych. Wszystko zależy od ilości czasu jaką ktoś dysponuje i od tego co najbardziej preferują jego kubki smakowe. I co ważne wybierając płatki owsiane błyskawiczne mamy więcej możliwości, gdyż nie trzeba ich gotować, a wystarczy zalać ciepłą wodą lub mlekiem.

Przepis na owsiankę z jabłkami z dodatkiem rodzynek

Składniki (ich ilość należy dostosować do indywidualnych potrzeb):

• płatki owsiane błyskawiczne

• jabłko

• rodzynki

• cynamon

• łyżeczka miodu.

Przygotowanie jest szybkie, proste i nie wymaga zdolności kulinarnych. W garnku podgrzewamy mleko z miodem. Do miseczki wsypujemy płatki i zalewamy ciepłym mlekiem. Do tego dodajemy potarte jabłko i rodzynki. Całość mieszamy. Do smaku i dla lepszej przemiany materii posypujemy cynamonem.

Poprzedni

Jak najszybciej schudnąć z ud?

Trening aerobowy – ćwiczenia na siłowni

Następny

Dodaj komentarz