2. Omlet
Przygotuj:
– 2 jajka
– śmietanę
– 2 łyżki mąki
– ulubiony dżem
– szczypta soli
Oddziel żółtka od białek. Białka posyp szczyptą soli i ubij tak aby powstała sztywna piana. Do żółtek dodaj 2 łyżki śmietany i tyle samo mąki – wymieszaj. Połącz ze sobą ubite białka i wymieszane żółtka, smaż na średnim ogniu ok 10 min. Posmaruj ulubionym dżemem i gotowe.
CZĘŚĆ 3/4
polecam na śniadanie jogobelle breakfast – zdrowa i smaczna 🙂
Nie ma nic gorszego niż oliwa na patelni, podgrzana do wysokiej temperatury oliwa wydziela substancje rakotwórcze…
dziś jadłam przepyszne śniadanko: 2 małe kabanosy, 2 liście sałaty lodowej, 1 ogórek gruntowy, trochę papryki czerwonej, troszkę sera żółtego i 1 duża pieczarka – wszystko pokroić wrzucić do miseczki 🙂 do tego dodałam czubricę (taka przyprawa ale można sól i pieprz) o łyżeczkę oleju rzepakowego – pychota 😀 ogólnie jestem na diecie dlatego jem dużo warzyw w każdym posiłku. Na chudzianka.pl/4-zdrowe-przepisy-na-odchudzanie możecie znaleźć fajne diety, może komuś się przyda 😉
Ja korzystam z gotowych przepisów na koktajle diety strukturalnej. Niesamowicie smaczne, odżywcze i mogą z powodzeniem zastąpić posiłek. Są nie tylko bogate w witaminy, ale zawierają duże dawki potrzebnych mikroelementów. W jadłospisach diety strukturalnej są też ciekawe propozycje różnych past, dania obiadowe i sałatki.Polecam!