Wielu ludzi dziwi się, że przecież jedzą warzywa, tak jak zalecono, ale nie chudną, ani nie widzą żadnej poprawy zdrowia. Prawdopodobnie źle przygotowują swoje posiłki. W Polsce podawanie warzyw wiąże się często z doprawieniem ich obficie tłuszczem oraz z długim gotowaniem. W ten sposób nawet zdrowe warzywa zamieniane są w prawdziwe bomby kaloryczne, pozbawione wartości. Rozwiązaniem jest zmiana sposobów przygotowywania jedzenia, na przykład gotowanie na parze. Jest to coraz popularniejsza zmiana w kuchniach, chociaż wcale nie nowa i znana u nas od dawna, ale z pewnością wychodząca na korzyść. Oto 11 zalet gotowania na parze. Pierwsza z nich:
Społeczność
Wyszukaj…
Tagi
aktywność fizyczna alkohol BeFit białko bieganie brzuch błonnik cardio cholesterol choroba ciąża cukier depresja dieta diety efekty fitness fit śniadanie jadłospis jak jedzenie joga kalorie kawa leczenie mięśnie nadwaga odchudzanie omega 3 otyłość produkty pływanie siłownia spalanie tłuszczu sport suplementy trening trening siłowy warzywa witaminy woda zasady zdrowe śniadanie zdrowie ćwiczenia