Wielu ludzi dziwi się, że przecież jedzą warzywa, tak jak zalecono, ale nie chudną, ani nie widzą żadnej poprawy zdrowia. Prawdopodobnie źle przygotowują swoje posiłki. W Polsce podawanie warzyw wiąże się często z doprawieniem ich obficie tłuszczem oraz z długim gotowaniem. W ten sposób nawet zdrowe warzywa zamieniane są w prawdziwe bomby kaloryczne, pozbawione wartości. Rozwiązaniem jest zmiana sposobów przygotowywania jedzenia, na przykład gotowanie na parze. Jest to coraz popularniejsza zmiana w kuchniach, chociaż wcale nie nowa i znana u nas od dawna, ale z pewnością wychodząca na korzyść. Oto 11 zalet gotowania na parze. Pierwsza z nich:
Społeczność
Wyszukaj…
Tagi
aktywność fizyczna
alkohol
BeFit
białko
bieganie
brzuch
błonnik
cardio
cholesterol
choroba
ciąża
cukier
depresja
dieta
diety
efekty
fitness
fit śniadanie
jadłospis
jak
jedzenie
joga
kalorie
kawa
leczenie
mięśnie
nadwaga
odchudzanie
omega 3
otyłość
produkty
pływanie
siłownia
spalanie tłuszczu
sport
suplementy
trening
trening siłowy
warzywa
witaminy
woda
zasady
zdrowe śniadanie
zdrowie
ćwiczenia