12 profitów gotowania na parze

Tagi , , , ,

Wielu ludzi dziwi się, że przecież jedzą warzywa, tak jak zalecono, ale nie chudną, ani nie widzą żadnej poprawy zdrowia. Prawdopodobnie źle przygotowują swoje posiłki. W Polsce podawanie warzyw wiąże się często z doprawieniem ich obficie tłuszczem oraz z długim gotowaniem. W ten sposób nawet zdrowe warzywa zamieniane są w prawdziwe bomby kaloryczne, pozbawione wartości. Rozwiązaniem jest zmiana sposobów przygotowywania jedzenia, na przykład gotowanie na parze. Jest to coraz popularniejsza zmiana w kuchniach, chociaż wcale nie nowa i znana u nas od dawna, ale z pewnością wychodząca na korzyść. Oto 11 zalet gotowania na parze. Pierwsza z nich:

Poprzedni

Kontuzja to nie wyrok, ćwiczyć można

12 sposobów jak ograniczyć ilość kalorii w posiłkach

Następny

Dodaj komentarz