12 profitów gotowania na parze

Tagi , , , ,

3. Oszczędność czasu podczas gotowania na parze

Przygotowanie posiłków nie trwa dłużej niż zwykle. W ten sposób przygotować można każdy rodzaj jedzenia, warzywa, ryby, owoce morza, także mięsa. Ugotowanie na przykład filetów z indyka zabiera około pół godziny, natomiast kawałka mięsa wołowego około czterdziestu minut. Dzięki warstwom parowarów cały obiad przygotowuje się praktycznie sam w czasie krótszym niż godzina. Czas gotowania potraw na parze:
– pierś z kurczaka (10-20 minut)
– filet z piersi kurczaka (20minut)
– Schab w parowarze 10-15 min
– Ziemniaki z parowaru świeże 20-25 min
– Kiełbaski serdelki 10-15 min
– Kiełbaski frankfurterki 10-15 min
– Cienki filet z ryby zamrożony 10-15 min
– Ryba na parze w całości świeża 20-25 min
– Kapusta biała świeża 15-20min
– Grzyby świeże 11 min
– Fasola szparagowa mrożona  25-30 min
– Biały ryż długoziarnisty  25-30 min
– Biały ryż basmati 25-30 min
– Ryż brązowy naturalny 30-35 min

Poprzedni

Kontuzja to nie wyrok, ćwiczyć można

12 sposobów jak ograniczyć ilość kalorii w posiłkach

Następny

Dodaj komentarz