Omlet z warzywami
Omlet z warzywami jest bardzo zdrowy, a co najważniejsze dla osób pozostających na diecie niskokaloryczny – około 250 kcal.
Składniki: ½ cebuli, 1/2 czerwonej papryki, 1 pomidor, 3 białka z jajek, 1 żółtko, 2 łyżki świeżego szczypiorku, 1 łyżeczka oliwy z oliwek, opcjonalnie garść rukoli, przyprawy do smaku: sól, pieprz, kurkuma
Sposób przygotowania: Cebulę, pomidora i paprykę pokroić w średniej wielkości kostkę. Szczypiorek drobno posiekać. Na łyżce oliwy zeszklić cebulę. Jajo i białka lekko ubić, wymieszać z pomidorem, papryką i szczypiorkiem, a na końcu przyprawić. Tak powstałą masę wylać na patelnię i smażyć na małym ogniu, aż spód się lekko przypiecze. Odwrócić na drugą stronę najlepiej za pomocą talerza i smażyć aż do osiągnięcia rumianych kolorów. Jeśli lubimy to posypać rukolą.
co za głupota z tym nie jedzeniem po 18stej. ludzie nadal w to wierzą?
super pomysł na placki z dyni, zrobiłam przed chwilą. Zjadłam z serkiem lekkim bieluch. Wspaniałe danie 🙂