Warzywa z patelni
Jak wiadomo warzywa są bardzo zdrowe i co istotne niskokaloryczne. Bardzo dobrym pomysłem na smaczna kolację są warzywa z patelni. Najlepiej jeśli będą to świeże sezonowe warzywa, jeśli jednak nie będziemy mieli do nich dostępu to można wybrać mrożonki.
Składniki: 1 marchew, 1/2 cukinii, posiekana kapusta pekińska, 1 mała cebula,ząbek czosnku, 30 dag ulubionej wędliny, 2 łyżki oliwy i przyprawy do smaku: sól, pieprz, zioła prowansalskie.
Sposób wykonania: Wszystkie warzywa drobno pokroić. Na patelnie najpierw wrzucić marchew, a potem stopniowo dodawać kolejne warzywa. Dusimy tak długo, aż warzywa będą miękkie. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawić do smaku pieprzem, solą i ulubionymi ziołami.
co za głupota z tym nie jedzeniem po 18stej. ludzie nadal w to wierzą?
super pomysł na placki z dyni, zrobiłam przed chwilą. Zjadłam z serkiem lekkim bieluch. Wspaniałe danie 🙂