7 największych wrogów/błędów odchudzania

Tagi , ,

7. Wyeliminowanie z diety glutenu

O glutenie w ostatnich latach słychać sporo. Pod wpływem tych informacji wielu przeszło na dietę bezglutenową. Tymczasem większość zbóż zawiera ten składnik. Oznacza to, że osoby jakie przechodzą na ten rodzaj diety rezygnują z tych zbóż, a zatem także z wielu składników niezbędnych dla zdrowia. Tymczasem całkowicie z glutenu zrezygnować muszą wyłącznie osoby chore na celiakię, jaka powoduje nietolerancję, a w rezultacie przykre dolegliwości. Jeśli ktoś nie ma takich zaburzeń, może po prostu zmniejszyć ilość glutenu w jedzeniu, ale nie powinien rezygnować całkowicie z jedzenia popularnych zbóż.

Poprzedni

Miewasz ból kolana? unikaj tych 13 ćwiczeń!

15 sposobów, jak zbudować nawyk ćwiczenia

Następny

Dodaj komentarz