Sól kuchenna, tak chętnie dodawana do wielu potraw, wciąż jest obecna codziennym żywieniu Polaków. Jej nadmiar powoduje jednak kiepskie rezultaty, jakimi są rozwój nadciśnienia i innych chorób, jak chociażby osteoporoza. Sól przyczynia się do wzrostu wagi, ponieważ sprawia, że woda jest zatrzymywana w organizmie. Rzeczywiście poprawia ona smak większości potraw, ale na dłuższą metę sieje spustoszenie i pogarsza samopoczucie. Oto kilka sposobów jak ograniczyć sól kamienną w diecie.
Społeczność
Wyszukaj…
Tagi
aktywność fizyczna alkohol BeFit białko bieganie brzuch błonnik cardio cholesterol choroba ciąża cukier depresja dieta diety efekty fitness fit śniadanie jadłospis jak jedzenie joga kalorie kawa leczenie mięśnie nadwaga odchudzanie omega 3 otyłość produkty pływanie siłownia spalanie tłuszczu sport suplementy trening trening siłowy warzywa witaminy woda zasady zdrowe śniadanie zdrowie ćwiczenia