9 trików na przygotowanie smoothie lepiej niż inni!

Tagi , , ,

2. Używaj mrożonych owoców do koktajlów

Wspaniałe smoothie mają zwykle kremową konsystencję i są lekko lodowate, ale spokojnie można je pić bez uczucia zmrożenia zębów. Jeśli nieco połowę składników twojego smoothie będą stanowić mrożone owoce, uzyskasz bardzo dobrą spójność koktajlu bez konieczności użycia dużej ilości lodu. Możesz zamrażać arbuzy, banany, jagody, ananasy i wiśnie, a potem dodawać je do przygotowywanych smoothie. To także świetny sposób na zaoszczędzenie czasu, jeśli np. zamrozisz odpowiednią ilość owoców na początku każdego tygodnia. Upewnij się jedynie, że razem z owocami dodajesz do blendera odpowiednią ilość wody, tak by nie było problemów z ich zmiażdżeniem.

Poprzedni

9 powodów aby zacząć jeść masło orzechowe

10 skutecznych zabiegów spa na odchudzanie

Następny

Dodaj komentarz