Metody parzenia kawy – aż 5 sposobów!

Tagi , ,

3. Kafetiera

Kafetiera to charakterystyczne naczynie najczęściej srebrne przypominające w kształcie zwykły dzbanek. Jednak to właśnie w tym niepozornym naczyniu odbywa się cały proces. Urządzenie to rozkręca się na kilka części. Stanowią one dolne naczynie na wodę, sitko oraz główna część. Na sitko nasypuje się zmielonej kawy, do naczynia wlewa wody, całość skręca i gotuje na gazie. Kawa skrapla się w głównej części naczynia. Jest mocna, nasycona i bardzo aromatyczna. To prosty i nie wymagający wielkich nakładów finansowych sposób na uzyskanie dobrej kawy w każdych okolicznościach. Kafetiera nadaje się do spakowania na wyjazd służbowy i wakacje – dla tych, którzy nie potrafią żyć bez kawy.

Poprzedni

Bataty przepis na 6 super dań

Ćwiczenia siłowe jakie odżywki stosować?

Następny

Dodaj komentarz