Przepisy

Strona główna Jedzenie Przepisy
zupa-miso

Zupa miso

Zupa miso to tradycyjne japońskie danie. Wydaje się mocno egzotyczne, ale nie jest tak trudne do przygotowania jak mogłoby się wydawać. To stosunkowo prosty...
ciastka-owsiane-z-orzechami-i-bakaliami

Ciastka owsiane z orzechami i rodzynkami

Powszechnym mitem powtarzanym przez osoby jakie przechodzą na dietę, jest twierdzenie, że słodycze są całkowicie zakazane. Przede wszystkim nie wiedzą oni, że zdrowe śniadanie...

Jakie produkty zawierają dużo białka?

Białko ma ogromny wpływ na funkcjonowanie organizmu. Odpowiedzialne jest m.in. za rozbudowę mięśni (o czym doskonale wiedzą wszyscy sportowcy), równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, regenerację...

Pomysł na zdrowy i szybki obiad!

Będąc na diecie bardzo często musimy odmawiać sobie swoich ulubionych potraw i produktów, przez co często wydaje nam się, że dieta odchudzające zabiera nam...
twarozek-fit-sniadanie

Twarożek

Chociaż liczba przeciwników mleka stale rośnie, to przetwory mleczne są wciąż głównym znanym najważniejszym źródłem wapnia. Dlatego nie wolno zapominać o nim w diecie....
chleb-czystoziarnisty

Chleb czysto ziarnisty z miodem

Pieczywo to zmora osób chcących zadbać o linię. Biały chleb odradzają wszyscy dietetycy nie tylko ze względu na kalorie ale także małą wartość odżywczą....

Jak piec frytki w piekarniku?

Frytki lubi każdy! Proste danie, które możesz samodzielnie wykonać w domu, z nakładem minimalnej pracy, a rozkosz podniebienia jest nieoceniona. Przeciwnicy twierdzą, że frytki...
jajecznica-z-tofu

Jajecznica z tofu

Jajecznica to popularne śniadanie, ale jajka mają sporo kalorii. Poza tym po długim czasie jedzenia wciąż tego samego, chciałoby się chociaż raz spróbować czegoś...

Gorąca czekolada z chilli

Są w ciągu roku takie dni, że koniecznie trzeba poprawić sobie nastrój i skłonić mózg do zwiększenia produkcji naturalnych hormonów szczęścia – endorfin. A...
bocznika-w-panierce-fit-sniadanie

Boczniak w panierce z otrębów

Grzyby cieszą się w Polsce podwójną sławą. Z jednej strony zbieranie grzybów jesienią, tworzenie z nich przetworów to część kultury i tradycji, z drugiej...