Niektórzy uwielbiają masło orzechowe, inni go nienawidzą. Masło to podstawowy produkt w kuchni, sięgamy po nie, gdy chcemy sobie zrobić małą, słodką kanapkę. Coraz częściej na sklepowych półkach pojawiają się naturalne wersje masła orzechowego. Zastanawiamy się wtedy, czym różni się nasz zwykły, podstawowy produkt od naturalnego rodzaju tego masła? Masło orzechowe, podobnie jak wiele innych produktów, spożywczych powszechnie uważa się za niezdrowe. Jest jednak zupełnie odwrotnie. Musimy pamiętać, że nie powinniśmy bez przerwy wyjadać go prosto ze słoika. Masło jest zdrowe, jeśli spożywamy je z umiarem, lecz gdy przesadzimy, może nam zaszkodzić. Zamieszczamy 9 powodów aby zacząć jeść masło orzechowe: Pierwszy z nich to:
Społeczność
Wyszukaj…
Tagi
aktywność fizyczna alkohol BeFit białko bieganie brzuch błonnik cardio cholesterol choroba ciąża cukier depresja dieta diety efekty fitness fit śniadanie jadłospis jak jedzenie joga kalorie kawa leczenie mięśnie nadwaga odchudzanie omega 3 otyłość produkty pływanie siłownia spalanie tłuszczu sport suplementy trening trening siłowy warzywa witaminy woda zasady zdrowe śniadanie zdrowie ćwiczenia