Bataty przepis na 6 super dań

, Tagi , , ,

3. Zapiekanka z batatów

To danie jest niezwykle proste w przygotowaniu. Występuje w kilku wariantach. Warzywa wystarczy obrać ze skórki i pokroić, w między czasie przygotować specjalną zalewę na bazie oliwy i papryki. Całość należy zapiekać w piekarniku w temperaturze dwustu stopni przez pół godziny. Od osoby przygotowującej zależy, czy doda do zapiekanki na przykład cebuli. Całość jest na zakończenie posypywana startym serem żółtym lub pleśniowym oraz orzechami dla smaku. W wersji dietetycznej do batatów dodać można więcej warzyw, na przykład marchew. Bataty świetnie smakują również z jabłkiem, ze względu na to, że wszystkie te rośliny są lekko słodkie.

Poprzedni

Joga twarzy czyli ćwiczenia na wyszczuplenie twarzy – 13 ćwiczeń

Metody parzenia kawy – aż 5 sposobów!

Następny

Dodaj komentarz