Przepisy

Strona główna Jedzenie Przepisy
budyn-jaglany

Budyń jaglany czekoladowy

Budyń to danie dobrze znane z dzieciństwa. Jednak współczesne choroby jak alergie, nietolerancja laktozy z mleka przekreślają możliwość cieszenia się tym smakiem. Również osoby...
tosty-otrebowe

Tosty otrębowe

Tosty otrębowe to sposób na przyrządzenie pysznego pieczywa, jaki nie potrwa dłużej niż kilka minut. W ten sposób dostarczymy sobie dużej ilości błonnika i...

Pomysł na zdrowy i szybki obiad!

Będąc na diecie bardzo często musimy odmawiać sobie swoich ulubionych potraw i produktów, przez co często wydaje nam się, że dieta odchudzające zabiera nam...
chleb-czystoziarnisty

Chleb czysto ziarnisty z miodem

Pieczywo to zmora osób chcących zadbać o linię. Biały chleb odradzają wszyscy dietetycy nie tylko ze względu na kalorie ale także małą wartość odżywczą....
ciastka-owsiane-z-orzechami-i-bakaliami

Ciastka owsiane z orzechami i rodzynkami

Powszechnym mitem powtarzanym przez osoby jakie przechodzą na dietę, jest twierdzenie, że słodycze są całkowicie zakazane. Przede wszystkim nie wiedzą oni, że zdrowe śniadanie...
placki-z-kaszy-gryczanej

Placki z kaszy gryczanej z sokiem wiśniowym

Kaszę gryczaną śmiało zaliczyć można do naszych dań narodowych. Wspomina się o gryce nawet w Panu Tadeuszu. Chociaż idealnie dopełnia smak tłustych mięsnych sosów,...
salatka-z-szynka

Sałatka z szynką i ananasem

Podczas gdy niektóre sałatki mogą być zbyt ciężkie na śniadanie, idealnie nadają się na dobry początek dnia, gdy kwasy żołądkowe pracują pełną parą. Mają...
bocznika-w-panierce-fit-sniadanie

Boczniak w panierce z otrębów

Grzyby cieszą się w Polsce podwójną sławą. Z jednej strony zbieranie grzybów jesienią, tworzenie z nich przetworów to część kultury i tradycji, z drugiej...

Kawowe desery doskonałe na letnie przyjęcia.

Lato coraz bliżej. Już teraz w wielu miejscach kraju doświadczamy pierwszych w tym roku upałów, a to dopiero początek! Z jednej strony lato to fantastyczny...
chleb-na-ciecierzycy

Chleb na ciecierzycy

Ciecierzyca jest pożywieniem dla większej części świata, a w niektórych krajach stanowi podstawę dziennej diety. Jest często stosowana jako terapia w leczeniu nawet ciężkich...