Przepisy

Strona główna Jedzenie Przepisy
budyn-jaglany

Budyń jaglany czekoladowy

Budyń to danie dobrze znane z dzieciństwa. Jednak współczesne choroby jak alergie, nietolerancja laktozy z mleka przekreślają możliwość cieszenia się tym smakiem. Również osoby...
tosty-otrebowe

Tosty otrębowe

Tosty otrębowe to sposób na przyrządzenie pysznego pieczywa, jaki nie potrwa dłużej niż kilka minut. W ten sposób dostarczymy sobie dużej ilości błonnika i...

Pomysł na zdrowy i szybki obiad!

Będąc na diecie bardzo często musimy odmawiać sobie swoich ulubionych potraw i produktów, przez co często wydaje nam się, że dieta odchudzające zabiera nam...
chleb-czystoziarnisty

Chleb czysto ziarnisty z miodem

Pieczywo to zmora osób chcących zadbać o linię. Biały chleb odradzają wszyscy dietetycy nie tylko ze względu na kalorie ale także małą wartość odżywczą....
ciastka-owsiane-z-orzechami-i-bakaliami

Ciastka owsiane z orzechami i rodzynkami

Powszechnym mitem powtarzanym przez osoby jakie przechodzą na dietę, jest twierdzenie, że słodycze są całkowicie zakazane. Przede wszystkim nie wiedzą oni, że zdrowe śniadanie...
placki-z-kaszy-gryczanej

Placki z kaszy gryczanej z sokiem wiśniowym

Kaszę gryczaną śmiało zaliczyć można do naszych dań narodowych. Wspomina się o gryce nawet w Panu Tadeuszu. Chociaż idealnie dopełnia smak tłustych mięsnych sosów,...
bocznika-w-panierce-fit-sniadanie

Boczniak w panierce z otrębów

Grzyby cieszą się w Polsce podwójną sławą. Z jednej strony zbieranie grzybów jesienią, tworzenie z nich przetworów to część kultury i tradycji, z drugiej...
salatka-z-szynka

Sałatka z szynką i ananasem

Podczas gdy niektóre sałatki mogą być zbyt ciężkie na śniadanie, idealnie nadają się na dobry początek dnia, gdy kwasy żołądkowe pracują pełną parą. Mają...

Kawowe desery doskonałe na letnie przyjęcia.

Lato coraz bliżej. Już teraz w wielu miejscach kraju doświadczamy pierwszych w tym roku upałów, a to dopiero początek! Z jednej strony lato to fantastyczny...
chleb-na-ciecierzycy

Chleb na ciecierzycy

Ciecierzyca jest pożywieniem dla większej części świata, a w niektórych krajach stanowi podstawę dziennej diety. Jest często stosowana jako terapia w leczeniu nawet ciężkich...