12 sposobów jak ograniczyć ilość kalorii w posiłkach

Tagi , , ,

5. Uważaj jak przygotowujesz posiłki

Do smażenia zwykle stosowane są oleje roślinne, masło, albo smalec. Zamiast nich w kuchni o wiele lepiej zastosować na przykład olej kokosowy, zawierający znacznie mniej tłuszczu. Zamiast smażyć rybę można ją upiec lub ugotować na parze, rozwiązaniem jest także grillowanie posiłków. Jeśli nie da rady obyć się bez smażenia, lepiej zrobić to w płytkim tłuszczu. Ponadto przy podawaniu mięs dobrze jest zdjąć skórę. Zamiast smażonych na oleju frytek do dania lepiej wybrać kilka zwykłych ziemniaków upieczonych. Zamiast dodawać do zup śmietany, lepiej zastąpić ją jogurtem naturalnym.

Poprzedni

12 profitów gotowania na parze

Jak wybrać dobrą siłownię dla siebie?

Następny

Dodaj komentarz